Tekst - bogstaver

 

Nanna havde brug for en skrifttype med sne på. Den type var ikke på computeren. Det er der råd for. På nettet kan der findes andre skrifttyper (fonts). Nogle er gratis (free) for private - andre koster noget.

 

Prøv en søgning på Google. Skriv font, skrifttype eller andet passende. Jeg søgte på font snow, og nåede efter at have set på flere muligheder frem til denne side: https://www.1001fonts.com/snow-fonts.html?page=3&items=10

 

Vær opmærksom på at de fleste skrifttyper på nettet ikke rummer det danske alfabet og derfor mangler æ, ø og å. Skal man lave en tekst uden disse tre bogstaver, f.eks. "God bedring", "Tillykke med bryllupsdagen" eller "Jeg elsker dig", er der frit valg på alle hylder. Skal der stå "Godt nytår", er det vigtigt at sørge for, at skrifttypen har dansk alfabet.

 

En pakket fil bliver gemt på computeren, i dette tilfælde på skrivebordet.

 

Højreklik på filen (mappen med lynlåsen) og vælg Udpak alle...

 

 

Der kommer nu en ny mappe uden lynlås. I den mappe åbnes filen med skrifttypen.

 

Klik på Installer.

 

Når skrifttypen er installeret, kan de to filer slettes.

 

PS: Uønskede skrifttyper på computeren kan slettes i kontrolpanelet. - Vær sikker og forsigtig.

 

 

 

Genstart Elements, og nu kan der skrives med de nye bogstaver.

 

Det virker!

Jeg vil ikke påstå, at mit eksempel er kønt.

 

 


 

Hanne ville have bogstaver, der er fyldt ud med noget fra et foto. Det kan laves i Guided - Fun Edits - Photo Text. Det har været på programmet før (marts 2019). Se: Guided - 2

 

Kristjørneblad i efterårsfarver, 2020

 

På YouTube er der flere videoer, der viser, hvordan det også kan lade sig gøre, - på engelsk og lidt langhåret. Min søgning gav.:

https://www.youtube.com/results?search_query=photoshop+elements+text+effects+

 

Opgave: Lav et postkort til mail, bredde 1100 pixels med teksten "God bedring". Brug eget foto. Send det til mig.

 


Efterskrift:

Når man downloader noget til sin computer, kan det blive gemt andre steder end på skrivebordet, f.eks. i Denne PC - Overførsler.

 

Mange skrifttyper kan være med til at sløve en gammel computer. Er din computer af ældre dato (5-10 år gammel) kan det være en fordel at slette nogle af de skrifttyper, du aldrig bruger. I det hele taget gælder: Afinstaller det, du aldrig bruger.

 

Har du en nyere og kraftig computer, kan den sagtens trække alt det, du ikke bruger. Hermed være ikke sagt, at en oprydning skal undlades. Jo mindre computeren har at køre med, jo bedre virker den.