Rette gamle foto

 

Disse foto ligger på USB-stick'en i mappen Gamle foto.

 

Foto 1-12 er fundet på nettet.

 

 

 


 

 

Kopier det falmede foto (det findes ikke større).
 
   

Levels: Jeg valgte Auto

 

Hue/Saturation: Der blev skruet ned for Red (rød)

 

Hue/Saturation: Der blev skruet lidt op for Yellow (gul) for at få en lidt grønnere baggrund (grøn er en blanding af blå og gul).

 

Levels: Sort pipette på dæk.

 

Brightness/Contrast: Det siger vist sig selv.

 

 

YouTube var anledningen til at se på Folkevognen - https://www.youtube.com/watch?v=IwYGMexc-t0&t=637s.

   

Ovenstående resultat synes jeg er bedre. Der er brugt Elements 13.

 

Perfekt er det ikke. Noget blåt i højre forlygte og på kofangeren skæmmer billedet, og brolægningen samt træstammerne skulle være lidt lysere. Hvis det skal rettes, skal der arbejdes i lag.

 

 

 

Klik på foto for at hente stor størrelse. Foto er fundet på nettet
 

 

Dette foto er fra en tid, hvor farvefoto ikke var en mulighed.

Først rettede jeg som vist til venstre. Derefter blev der fjernet en masse hvide pletter med Spot Healing Brush - hæfteplastret. Det kunne have været gjort lidt bedre.

Fotografen har ikke kunnet lave et 100% skarpt billede af en gruppe. At få skarphed i såvel forgrund, mellemgrund som baggrund kræver en lille blændeåbning og dermed en længere eksponeringstid. Måske har det mindste barn været lidt urolig.

 

 

PS: Prævention var næppe udbredt den gang.

 

 

Danmarks første fotografi, Ulfeldts Plads juni 1840

 

 
   

Peter Faber, Ulfeldts Plads med skamstøtten. 1840. Retvendt udgave af oprindelig spejlvendt daguerreotypi i Københavns Bymuseum. Billedmål: 14,5 x 19,37 cm. Gengivet efter fotografi optaget c. år 1900 af Frederik Riise. Kgl. Bibi.

https://tidsskrift.dk/index.php/fundogforskning/article/view/1347/2174

 

Kopier ovenstående foto. Forsøg at få lidt flere detaljer frem, - feks. som vist nedenstående.

 
   
 

 

 

 

 
Hent på USB-stick: gammel_foto_13. Foto er scannet fra en farvefilm. Der er brugt en almindelig bordscanner med en behersket opløsning.

 

 

Hent på USB-stick: gammel_foto_14. Foto er fra 1961. Der er scannet fra et sort/hvid negativ, som er meget ridset. Billedet er uskarpt. Det er der ikke alverden at gøre ved.

 
Det tager tid et fjerne ridser. Der er brugt Spot Healing Brush.
 

Klik på foto for at hente originalen. Der er scannet fra et lysbillede (dias). Kvaliteten er ringe, men der kan da pyntes lidt på resultatet. Postbudet på sin Velo Solex er bevægelsesuskarp - det kan der ikke gøres noget ved. Billedet er taget 1972. Der er brugt Levels, Hue/Saturation, Transform-Skew, Correct  Camera Distortion - Vignette (fjerne de mørke hjørner)  Himlen er glatte ud med Blur Tool.  Foto er efterbehandlet i Elements 15.

PS: Taget til venstre var som jeg husker det skævt - dog måske knap så meget som på mit foto. Den gamle rutebilstation var bygget på gammel fjordbund..