Lagmaske

 

Med et justeringslag, Create new fill or adjustment layer, kan der laves mange justeringer, men vil man have alle Elements muligheder, Enhance og Filter, til rådighed, må men selv lægge en maske på sit lag, når justeringen ikke skal være gældende for hele billedet.

 

 

 

 

Hent foto på USB - Painterly - IMG_9495. Vis Lag. Lav en kopi, Layer - Dublicate Layer eller Ctrl+j. Sørg for at det er det nye lag, der er markeret.

Her er der valgt et filter til baggrunden. Det er hele det nye lag, der får tilføjet effekten. Spillemanden skal der ikke ændres på, så der tilføjes en lagmaske. I denne males med sort pensel over musikeren.

 

 
     

 

 

Lav en kopi, Layer - Dublicate Layer eller Ctrl+j. Sørg for at det er det nye lag, der er markeret. Her er der valgt et filter til baggrunden, Filter - Brush Strokes - Halftone Patern. Tilføj en lagmaske. Der er malet med sort pensel, Opacity = 56 i lagmasken.

 

 

 

Filter - Sketch - Plaster

 

 

 

Hent foto på USB - Udskift farve - Mariager. Vis Lag. Lav en kopi, Layer - Dublicate Layer eller Ctrl+j. Sørg for at det er det nye lag, der er markeret.

Enhance - Convert to Black and White - Urban/Snapshots. Derefter Enhance - Adjust Ligthing - Contrast. Tilføj lagmaske og mal i denne med sort pensel.