Indramning, 3D

 

Et foto kan monteres i en ramme og hænges op på en væg. Rammen pynter gevaldig i forhold til et billede, der er hængt op med tegnestifter eller "abesnot". Et foto, der vises på en skærm, kan også gøres mere interessant, hvis det bliver tilføjet en ramme. Alle mine fotos på nettet er tilføjet en sort kant. Den er der for at vise helt nøjagtig, hvor billedet slutter.

 

Der kan sættes en ramme på med Streg - kontur, og vi har tidligere prøvet med opgaverne Sæt en ramme på - PSE, og Sæt en sort ramme på. Nu skal vi prøve noget andet, nemlig en indramning med 3D-effekt.

 

 

 

Motivet er fra den græske ø Santorini. Som det tydeligt fremgår af originalen trænger den til en tur i Elements. Det har den fået - hent evt. resultatet: USB - Indramning - Santorini-ek


 

 

 

USB - Indramning - IMG_1878.jpg blev åbnet i Camera Raw. Der blev klikket på Auto og Clarity blev sat en anelse op. Foto blev beskåret en anelse.

 

Vis lag. Kopier lag, CTRL + j

 

 

Bliv i kopi-laget. Vælg Crop Tool - No Restriction. Træk om hele billedet. Der er "håndtag" både i hjørner og midt på markeringen. Hold Windows-tast og Alt-tast nede og træk markeringen ud. Med de to taster nede øges markeringen lige meget i begge sider af billedet. Det samme sker, når der trækkes i den midterste håndtag for oven elle for neden. Uden de to taster nede kan en sidemarkering trækkes uafhængig af den modsatte.

 

 

 

Sørg for at baggrundsfarven er hvid og tast Enter. Der kommer nu en hvid ramme omkring billedet.

 

 

 

Vælg Styles (nederst til højre på skærmen). Derefter Drop Shadows og Low. Der kommer en lille skygge på billedet.

 

 

 

Nu står der fx i laget. Dobbeltklik på fx. Så kommer der en boks frem. I den kan skyggen justeres. Klikkes der inde i billedet, kan skyggen flyttes, så den kommer til at se så godt ud som mulig.

 

 

 

Der afsluttes med Edit - Stroke (Outline) Selection - Inside. Vælg en passende farve og tykkelse.

 

 

Brug eget foto eller et af mine. Juster og beskær inden du laver en indramning.

 

Bemærk: Fotos med "efternavnet" CR2 vil åbne i Camera Raw. Også JPG-filer kan med fordel åbnes i Camera Raw.

 

   
USB - Indramning - IMG_0218.CR2   USB - Indramning - IMG_0691.CR2   USB - Indramning - IMG_1352.jpg
Dyreparken, Arden       Silkeborg Papirfabrik, museum
         
   
USB - Indramning - IMG_1715.jpg   USB - Indramning - IMG_1730.CR2   USB - Indramning - IMG_1740.CR2
Santorini   Santorini   Santorini
         
   
USB - Indramning - IMG_1773.jpg   USB - Indramning - IMG_1878.jpg   USB - Indramning - IMG_2145.CR2
Hjerl Hede   Hjerl Hede  

Fotos er fra 2007

 

PS: Det er med vilje, at nogle af mine fotos er underbelyste. På den måde undgår jeg, at højlys brænder ud. Billedet kan justeres i Camera Raw. Indendørs-billeder optager jeg også gerne lidt underbelyste og justerer i Camera Raw.