Sort/hvid - 2

 

Jeg har scannet mine sort/hvide negativer fra gamle dage. Kvaliteten er meget svingende, og intet er, hvad man i dag vil kalde godt, men det kan da blive lidt bedre, når man tager Elements til hjælp.

 

Gamle film-negativer optaget med datidens kameraer er ikke noget at råbe hurra for. For 30 - 60 år siden var min økonomi ikke til noget i den gode ende af tidens kamera-muligheder. Belysning og fokus er elendig mange gange, og mine negativer har ikke fået den bedste behandling. Der er støv og ridser på de fleste.

 

I forhold til nutidens kameraer/telefoner er mine negativer grovkornede, og det var godt nok til et papirbillede til fotoalbummet, men når du ser på eksemplerne her i Elements, er det tydeligt, at originalen er temmelig grynet. Der kan måske rettet lidt med Filter - Noise - Reduce Noise. Prøv det efterfulgt af Enhance - Unsharp Mask.

 

Hvorfor har jeg scannet mine negativer? Jo, mine papirbilleder fra gamle dage har jeg ikke mere, og jeg vil gerne have lavet et "fotoalbum" til at videregive til mine børn, inden de skal rydde op efter mig.

 


 

 

Barnet er nu 47 år. Husker ikke hvilken kirke.    En klapvogn i Alsace - ukendt barn.

 

Klik på foto for at hente stor størrelse. Gem billedet og åbn det med Open in Camera Raw, hvor der er flere muligheder for at rette på lys og klarhed. Vi har set på Camera Raw 28. november 2017. Vil du gense siden, kan du klikke her. (Åbner i et nyt vindue)

 

PS: Originaler ligger ikke på mit Google-drev.

 

 

Man kan diskutere, om billedet skulle have haft mere kontrast. Jeg valgte at få mest mulig udtryk i ansigtet, - altså lavere kontrast.

 

 

Linjer er rettet og prædikestolen er lysnet lidt i et lag. Der har også været gang i Spot Healing Brush Tool, hæfteplasteret.

 

 

Hun har rundet de 50 i dag.

 

 

Hent originale her.