Sommerhilsen 2022

 

Til Hanne, Nanna og Jørgen!

Håber I har det godt og nyder de lange lyse dage.

 

Nyt   En side med sommerfoto

 

Gå på vores side som normalt og klik på Sommerfoto øverst til højre.

 


Måske kommer der et foto ud af det, som du har lyst til at dele med vi andre på vores hjemmeside. Er det tilfældet, så send det til mig. Så vil jeg lægge lidt ind i løbet af sommerferien, og det vil da bare være hyggeligt, hvis der er andre end mig, der giver lyd fra sig på den måde. Tænk ikke på hverken størrelse eller format. Jeg tilpasser dit foto til hjemmesiden.

Min sommer bliver i Danmark. Vi har gennem Air B&B købt en uge i et aftægtshus ved Højer i starten af juli og en uge i et gammelt sommerhus ved Egernsund i slutningen af juli.

Air B&B er private, der udlejer værelser, lejligheder eller huse til ferierende. Det er til en rimelig pris, og vores sparsomme erfaringer er positive. Inden coronaen havde vi en god uge i Bosnien, og sidste år var vi en uge i nærheden af Hundested. Efter Bosnien ville vi til Kroatien og havde købt to ophold, som vi måtte annullere pga. corona. Det ene ophold kom ikke til at koste os noget. Det andet måtte vi vinke farvel til 400 kr. efter. Og det er OK. Udlejerne sætter deres egne betingelser, som fremgår af hjemmesiden.

Om alt går vel, skal I ikke regne med mig tirsdag den 27/9 og tirsdag den 4. oktober 2022. Vi har købt en tur med Viktors Farmor til Uzbekistan. I skrivende stund gruer jeg lidt ved tanken om den lange rejse og opholdet i relation til mine fysiske begrænsninger og min urostomi. Min kære kone pointerer, at jeg er god til at tage alle bekymringer på forhånd, så jeg er sikker på at få dem. Hun har ret! Og når vi når frem til medio oktober håber jeg at kunne "blære" mig med er par fotos fra en helt anden kultur.
 

Et scannet negativ. Efter 4. mellem, 1961 var vi i sommerferien med tysk- og dansklæreren en tur til Norge. Foto fra afrejsen i Hobro. Året efter kom vi med Ellen Larsen og Svend Rasmussen til Rhinen. 15 år senere brugte jeg en uge i min sommerferie på at lave en  tur til Bornholm med min 5. klasse. 

 

Her og nu er jeg i gang med at efterbehandle mine gamle sort/hvide og farve negative 35 mm film, som jer har scannet. Teknisk set er det noget bras, og mine negativer har ikke været behandlet godt, men det er minder fra gamle dage, hvor mit kamera var langt dårligere end end 10 år gammel mobiltelefon.

 

Fotoalbum'ene med papirbillederne overtog mine børns mor efter vores skilsmisse. Jeg beholdt mine negativer, og det er dem jeg har scannet.

Har du film - det være sig dias, farvenegativer eller sorthvid negativer, som du kan tænke dig at få scannet, har jeg en filmscanner stående. Jeg skal ikke bruge den mere, da jeg har tygget mig gennem alle mine negativer og dias. Du er velkommen til at låne apparatet med tilhørende software. Har du et begrænset antal film, scanner jeg gerne for dig.

Mvh og god sommer Erik